top of page
Search
  • Writer's picturePraktikum

Festival smokava 2018.

Updated: Nov 20, 2018

Festival smokava je manifestacija kojom grad Zadar i Zadarska županija veličaju kraljicu voća - smokvu i vraćaju je na pijedestal kraljice Dalmacije.



Manifestacija je trajala dva dana, 13. i 14. rujna, i održala se na dvije lokacije - na Trgu Petra Zoranića i u Muzeju antičkog stakla u kojem su se zadarski ugostitelji zajedno sa poljoprivrednom i ugostiteljskom školom, Udrugom kuhara Zadarske županije predstavili sa svojim jelima i pićima te prezentirali delicije od smokava.

U petak, 14. rujna u Muzeju antičkog stakla sa početkom u 11,00 sati održao se središnji događaj festivala- Gastro smokva na kojoj su se predstavili zadarski ugostitelji odnosno restorani koji su u svoje jelovnike uvrstili delicije od smokve. Njihova jela i pića mogla su se degustirati tijekom jutra. Ove godine na manifestaciju se odazvalo preko 20 restorana i tri srednje škole: Hotelijersko turističko ugostiteljska škola, Poljoprivredno prehrambena i veterinarska škola „Stanka Ožanića" i Srednja škola Bartola Kašića iz Paga. HTUŠ ove se godine predstavio s pitom od maka sa svježim smokvama, moussom od mliječne čokolade s đumbirom i želeom od svježih smokava i košaricama od vučenog tijesta s karamel kremom od svježih smokava, a kao slano jelo izabrali smo tartlete s tunom i svježim smokvama.




0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page